Υγρό Σαπούνι Καστίλης με Νερό Kangen®

Συστατικά

  • 500ml Ηλιέλαιο
  • 160ml Χλωριούχο Κάλιο
  • 500ml Αποσταγμένο νερό Kangen (συλλέγεται με αποστακτήρα)
  • 1200ml Νερό Kangen
  • Αιθέριο έλαιο (προαιρετικό)

Οδηγίες:

Μίγμα: Ρίξτε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα, σε υψηλή φωτιά. Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το χλωριούχο κάλιο με το αποσταγμένο Νερό Kanger®. Αυτό το μείγμα θα γίνει αλισίβα. Προσθέστε την αλισίβα στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε μαζί χρησιμοποιώντας ένα φορητό μπλέντερ στη χαμηλή ένταση μέχρι να δημιουργήσετε μια πάστα. Ρίξτε το κανονικό Νερό Kangen® στην κατσαρόλα και συνδυάστε χρησιμοποιώντας το μπλέντερ.

Cook Ελέγξτε το μίγμα κάθε ώρα. Εάν η πάστα διαχωρίζεται, ανακατέψτε την με το μπλέντερ. Αν όχι, ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι. Η υφή θα αλλάξει από μια πάστα σε κάτι που μοιάζει με σιρόπι μήλου. Εάν φαίνεται κολλώδες και σκληρό σαν καραμέλα, χρησιμοποιήστε ένα πολτοποιητή πατάτας για να το διαλύσετε. Μόλις το μείγμα μοιάζει με βαζελίνη, το υγρό σαπούνι της καστίλης έχει σχεδόν τελειώσει.

Δοκιμή: Ελέγξτε το μίγμα κάθε ώρα. Εάν η πάστα διαχωρίζεται, ανακατέψτε την με το μπλέντερ. Αν όχι, ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι. Η υφή θα αλλάξει από μια πάστα σε κάτι που μοιάζει με σιρόπι μήλου. Εάν φαίνεται κολλώδες και σκληρό σαν καραμέλα, χρησιμοποιήστε ένα πολτοποιητή πατάτας για να το διαλύσετε. Μόλις το μείγμα μοιάζει με βαζελίνη, το υγρό σαπούνι της καστίλης έχει σχεδόν τελειώσει.

Μόλις το μίγμα είναι λίγο θολό, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο για ένα ελαφρύ άρωμα. 6-8 σταγόνες είναι συνήθως αρκετές.

Ρίχνουμε ζεστό υγρό σαπούνι καστίλης σε φιάλες και το αφήνουμε να κρυώσει πριν από τη χρήση.Χωρίς σκληρές χημικές ουσίες!

Χωρίς cocamidopropyl betaine, θειικά (SLS, SLES, SCS), φορμαλδεΰδη, σαλικυλικά, parabens, φωσφορικά άλατα, MEA, DEA, TEA, συστατικά με βάση το πετρέλαιο, ζωικά υποπροϊόντα, αρώματα, βαφές ή καυστικά, μη τοξικό, υποαλλεργικό, χωρίς γλουτένη, βιοδιασπώμενο