Επαναπροσδιορίστε τη φροντίδα δέρματος

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και έχει πολλές ζωτικές λειτουργίες. Η σημαντικότερη είναι πως παρέχει έναν φραγμό, που προστατεύει τα υπόλοιπα όργανα και κύτταρα του σώματός από την έκθεση σε δυνητικά απειλητικούς εισβολείς.


Το δέρμα είναι μια ωσμωτική μεμβράνη. Λειτουργεί σαν σφουγγάρι. Αυτό σημαίνει ότι οι πόροι του έχουν διπλή λειτουργία:

  1. Απορροφούν νερό και οξυγόνο από τον αέρα για να βοηθήσουν στην ενυδάτωση.
  2. Εκκρίνουν τοξίνες από το σώμα.

Οτιδήποτε βάζετε στο δέρμα σας θα μπορούσε να απορροφηθεί από αυτό και να κατατεθεί στο αίμα σας. Ταυτόχρονα, όταν τα άλλα κανάλια απέκκρισης - όπως τα νεφρά, το παχύ έντερο, το ήπαρ και οι πνεύμονες - μπλοκαριστούν ή υπερφορτωθούν, το σώμα θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από την περίσσεια τοξικών ουσιών μέσω του δέρματος. Καθώς οι φυσιολογικές λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος διακυβεύονται, το αποτέλεσμα είναι ένα ξέσπασμα ακμής, εξανθημάτων, εκζέματος ή ακόμη και μόλυνσης.

Γι 'αυτό είναι σημαντικό να επιλέξουμε προσεκτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας. Πάρτε για παράδειγμα το σαπούνι. Τα περισσότερα σαπούνια δημιουργούν μια επίστρωση στο δέρμα, παρόμοια με εκείνη που δημιουργείται στην μπανιέρα ή το ντους σας. Αυτή η επίστρωση, με τις χημικές ουσίες που περιέχει από τη διαδικασία σαπωνοποίησης των λιπών, αυξάνει την οξείδωση του δέρματος και αναστατώνει τα φυσιολογικά επίπεδα pH.

Μια καλύτερη επιλογή για το πλύσιμο του δέρματος είναι ένα φυσικό body-wash, χωρίς parabens, sodium laurel or laureth sulphates, συνθετικά αρώματα και προϊόντα πετρελαίου. Πολλές από αυτές τις ουσίες είναι γνωστοί διαταράκτες ορμονών που συνδέονται με διάφορες προκλήσεις για την υγεία, όπως λοιμώξεις του δέρματος, ορμονικές ανισορροπίες και διάφορους τύπους καρκίνου. 1,2

Και μην ξεχνάμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που δημιουργούνται από όλα τα χημικώς επιβαρυμένα καλλυντικά προϊόντα που καταλήγουν στο οικοσύστημα μας. Πολλές από αυτές τις ουσίες βρίσκουν το δρόμο τους στους υδροφόρους ορίζοντές μας και δεν μπορούν να φιλτραριστούν σωστά από τα κέντρα επεξεργασίας νερού, καταλήγοντας έτσι και στο πόσιμο νερό μας.

Το Νερό Ομορφιάς Enagic® είναι μια αποτελεσματική, υγιεινή εναλλακτική λύση. Με έναν ιονιστή Νερού Kangen®, μπορείτε να παράγετε εύκολα όλα τα φυσικά, σπιτικά προϊόντα ομορφιάς σας, φροντίζοντας τόσο τον εαυτό σας όσο και το περιβάλλον!

1 https://www.scientificamerican.com/article/should-people-be-concerned-about-parabens-in-beauty-products/

2 https://www.webmd.com/breast-cancer/news/20151027/parabens-breast-cancer