Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι μπασμάτι (μαγειρεμένο σε 2 φλιτζάνια Νερό Kangen 9pH )
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Πιπέρι (προαιρετικό)
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (από περίπου 1 μεγάλο λεμόνι)
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​εστραγκόν

Οδηγίες:

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, σκεπασμένο, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για 6 έως 8 λεπτά.
  • Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ρύζι, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν, το μαϊντανό και ⁄ κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί, περίπου για 2 λεπτά.