Πριν ξεκινήσετε να ποτίζετε τα φυτά σας με τον σωστό τύπο νερού, χρειάζεται να ελέγξετε το pH του εδάφους, καθώς επηρεάζει την ικανότητα του φυτού να λαμβάνει θρεπτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δύναμη κατά του στρες και των ασθενειών. Όταν το επίπεδο του pH είναι λάθος, τα φυτά μπορούν να παρουσιάσουν αποχρωματισμό από τη χλώρωση των φύλλων, καθώς και άλλα προβλήματα.

Φυτά που προτιμούν ελαφρά αλκαλικό Νερό Kangen®

(pH 7.0-8.5)

Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά παρουσιάζουν βέλτιστη ανάπτυξη στην περιοχή pH 7.5-8.5, οπότε μπορείτε να πειραματιστείτε μεταξύ Νερού Kangen® (pH 8.5) και ουδέτερου νερού (pH 7,0) για να βρείτε τα καλύτερα αποτελέσματα. Το pH του εδάφους σας είναι καθοριστικό για το νερό που πρέπει να χρησιμοποιείτε. Σ’αυτά τα φυτά συμπεριλαμβάνονται τα: σπαράγγια, τεύτλα, λάχανο, κουνουπίδι, σέλινο, καρότα, μανιτάρια, μαϊντανός, γεράνια, ίριδες, phlox, vinca, ορτανσίες (για ροζ άνθη) και λιλά. Οι ορτανσίες είναι ένα σπάνιο φυτό, καθώς το pH του νερού σας θα αλλάξει το χρώμα των ανθών.


Φυτά που προτιμούν το ουδέτερο νερό

(pH 7.0)

Πολλά λαχανικά και φυτά ευδοκιμούν σε ουδέτερο pH. Τέτοια φυτά είναι τα: σπανάκι, παστινάκες, ντάλιες, χρυσάνθεμα, λαχανάκια Βρυξελλών, γλυκά μπιζέλια, μπρόκολο, σπαράγγια, φασόλια, αβοκάντο, πεπόνι, ακτινίδιο, μέντα, μαρούλι, κρεμμύδια, ραπανάκια, πιπεριές και τουλίπες. Χρησιμοποιήστε το νερό με ουδέτερο pH της Enagic® για να διατηρήσετε τα φυτά ενυδατωμένα και υγιή.


Φυτά που προτιμούν ελαφρώς όξινο νερό

(pH 4.0 – 6.0)

Ορισμένα φυτά προτιμούν ελαφρώς όξινο νερό και χώμα, όπως: ροδόδεντρα, μπιγκόνιες, αζαλέες, ερείκη, ορτανσίες (για μπλε άνθη), φιστίκια, αγγούρια, πατάτες, άνηθος, πράσα, πιπεριές τσίλι, μελιτζάνα, σκόρδο, σχοινόπρασο, αγκινάρα, ντομάτες, και τα περισσότερα μούρα. Τα τριαντάφυλλα μεγαλώνουν πιο έντονα με pH 5,5 - 6,5, οπότε ίσως θελήσετε να πειραματιστείτε με ελαφρώς όξινο νερό (σε pH 6,0) και ουδέτερο νερό (pH 7,0) για να δείτε ποιο αποδίδει τα πιο υγιή τριαντάφυλλα με το συγκεκριμένο χώμα σας. Θυμηθείτε να λαμβάνετε πάντα υπόψη το pH του εδάφους σας όταν επιλέγετε ποιο νερό της Enagic® θα χρησιμοποιήσετε στα φυτά σας.


Συμβουλές για καλύτερη ανθοφορία και ανάπτυξη

  • Όταν κάποιος σας προσφέρει ένα όμορφο μπουκέτο με φρέσκα λουλούδια, βυθίστε τα στελέχη του σε όξινο νερό (pH 4-6) και θα ανθίσουν περισσότερο.
  • Εάν τα φυτά σας στο σπίτι ή στην εργασία μαραίνονται και φαίνονται λίγο άχρωμα, μην βιαστείτε να τα πετάξετε. Ποτίστε τα μία φορά με ισχυρό όξινο νερό (pH 2.5-3.5) και στη συνέχεια δύο φορές με ισχυρό αλκαλικό νερό (pH 9.5-11.5). Στη συνέχεια προχωρήστε με το κανονικό νερό, ανάλογα με την ποικιλία τους. Θα εκπλαγείτε βλέποντας τα λουλούδια σας να ανακάμπτουν.
  • Ως προληπτικό μέτρο, συνιστούμε να ποτίζετε υγιή φυτά με ελαφρώς αλκαλικό νερό (pH = 7.5-8.5), αλλά όχι συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε το κανονικό νερό στο μεταξύ διάστημα.